خاندوزی: سال‌های قبل شاخص‌های اقتصادی قفل شده بود-راهبرد معاصر

خاندوزی: سال‌های قبل شاخص‌های اقتصادی قفل شده بود

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در سال های قبل به ویژه دهه ۹۰ شاخص های اقتصادی و سرمایه گذاری قفل شده بود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۹۸۶۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛آقای سید احسان خاندوزی در نشست مشترک رسانه ای مسئولان اقتصادی دولت در خصوص عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم گفت: پیش از این اعلام می‌شد که مردم نیاز به خادم ندارند بلکه مردم مدیر می خواهند و همین سياست باعث شد که دهه ۹۰ شاهد افول سياست های و شاخص اقتصادی باشیم به طوریکه و میزان سرمایه‌گذاری ها ۴۷ درصد کاهش یافت.

به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، در دهه ۹۰ در حوزه سرمایه گذاری با شرایطی مواجه شدیم که نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد، بلکه سرمایه گذاری های کشور نیز کاهش یافت.

او می گوید: سال‌های قبل شاخص‌های اقتصادی قفل شده بود، تورم در کنار بیکاری به عنوان دو شاخص اقتصادی همواره مطرح بوده است.

خاندوزی گفت: در سال‌های گذشته تحرکی در این زمینه دیده نمی‌شد و شاخص‌های اقتصادی قفل شده بود و دولت گذشته ایده‌ای جزء شوت کردن مشکلات به آینده نداشت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: در دهه ۹۰ تشکیل سرمایه ثابت حوزه ماشین آلات حدود ۶۱ درصد، تشکیل سرمایه ثابت در حوزه ساختمان با کاهش ۴۷ درصدی مواجه بود، نتیجه این موضوع این شد که ظرفیت رشد بلندمدت اقتصاد ایران تضعیف شود. بر همین اساس تلاش دولت سیزدهم برآن است که بنیان های رشد درازمدت را تقویت کند.

 

اقدام بی سابقه در جلوگیری از فرارهای مالیاتی

سخنگوی اقتصادی با اشاره به اهتمام دولت در کاهش شدید فرارهای مالیاتی گفت: میزان افزایش یا شناسایی مودیان جدید مالیاتی کشور طی ۱۱ سال پیش از آغاز دولت سیزدهم در مجموع ۳۶۰ هزار نفر بود که به مودیان قبلی اضافه شدند.

او ادامه داد: در دو سال اخیر، بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰هزار نفر مودی جدید شناسایی شدند که این یک اتفاق بی سابقه در جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.

خاندوزی گفت: بنای دولت سیزدهم این است که بار مالیات حقوق بگیران و بخش حقیقی اقتصاد کاهش دهد و در عین حال گروه‌هایی که درآمدهای سوداگرایانه بالایی دارند و مشمول مالیات هستند اما فرار مالیاتی دارند، مودیان اصلی کشور شوند تا عدالت مالیاتی برقرار شود.

 

افزایش درآمدهای پایدار دولت علیرغم اعطای معافیتهای مالیاتی به تولیدکنندگان

وزیر امور اقتصادی و دارایی با توضیح روند درآمدهای پایدار بودجه‌ای گفت: در حوزه نظام درآمدهای پایدار دولت و مشخصا نظام مالیاتی امروز توانسته ایم همزمان با کاهش ۷درصدی نرخ مالیات بر تولیدکنندگان کشور در دو سال پیاپی، به جهت سامانه مند شدن نظامات اقتصادی کشور، درآمدهای مدنظر بودجه را به شکل کامل وصول کنیم.

خاندوزی تاکید کرد: بسیاری پیش از این می گفتند که اصل بار مالیاتی به دوش تولیدکنندگان و گروههای شفاف است، ولی دولت سیزدهم در کنار کاهش فشار مالیاتی از دوش حقوق بگیران و تولیدکنندگان، به سمت شناسایی فراریان مالیاتی رفته که موجب افزایش چشمگیر تعداد مودیان مالیاتی شده است./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر